Nikolaj Olejnikov, Gorući grm znanja / Prakse učenja grupe Chto delat kao sredstva za izgradnju zajednice

15/3/2016, Galerija Nova, Zagreb

Nikolaj Olejnikov je umjetnik, aktivist, član grupe Chto delat i urednik novina koje grupa izdaje, član uredništva Moskovskog umjetničkog magazina (od 2011.), suosnivač grupe Naučimo film i Majskog kongresa kreativnh radnika te član grupe Arakdij Kots. Nikolaj Olejnikov se ponosi time što i podučava i radi kao član odbora Rozine kuće kulture, multidisciplinarnog centra za nove prakse angažirane kulture u Sankt Peterburgu, otvorenog prošle godine.

Nikolaj Olejnikov predstavit će djelovanje grupe Chto delat iz Sankt-Peterburga, koju čine umjetnici, filozofi i istraživači. Od 2000. Godine Chto delat eksperimentira s pedagoškim praksama i praksama usvajanja znanja, te je 2013. Grupa je pokrenula Školu za angažiranu umjetnost u Sankt Peterburgu. Nikolaj Olejnikov predstavit će iskustva radikalne pedagogije koja je odredila vođenje ove škole i nedavno otvorene Rozine kuće kulture.

Program podržavaju:

Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba
Program Evropske Unije Kreativna Evropa
Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske
Zaklada Kultura nova

Program je dio suradničkog projekta Ovo je sutra. Povratak izvorima: oblici i djelovanje u budućnosti , realiziranog uz podršku programa Evropske Unije Kreativna Evropa.

Creative Europe