Izvolite prisustvovati/Please Attend
Izvolite prisustvovati/Please Attend

Dražen Šimleša

Kakvu ekonomiju treba održivi razvoj?

predavanje, Galerija Nova, Teslina 7, Zagreb

utorak, 15/4/2014., 19h

Dražen Šimleša, znanstveni suradnik na Institutu društvenih istraživanja Ivo Pilar izložit će svoj rad Kakvu ekonomiju treba održivi razvoj?. Predavanje će prikazati zašto sadašnja ekonomska kriza nije ništa neočekivano, već se radi o jednoj od inherentnih kriza samog kapitalizma. Nakon uvodnog kritičkog dijela, drugi dio predavanja fokusiran je na predstavljanje drugačijih pristupa i modela koji svaki na svoj način preispituju same temelje ekonomije, te im je cilj preslagivanje vrijednosti i načina na koji su organizirana naša društva.

Dražen Šimleša diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zaposlen je na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar u Zagrebu. Glavno područje njegova rada su globalizacija, okoliš, anarhizam i održivi razvoj. Dopredsjednik je saveza udruga Mreže ekosela Balkana (MEB), autor je brojnih knjiga i znanstvenih studija.

organizirano u suradnji s Grupom 22 i Heinrich Böll Stiftung

HBS

predavanja se održavaju u sklopu izložbe To ti je politička ekonomija, budalo koja je u Galeriji Nova otvorena do 10/5/2014.

Izložba i program predavanja i projekcija su dio višegodišnjeg međunarodnog projekta pod nazivom Početi najbolje što se može (kako govorimo o fašizmu?), u suradnji s programom Estetike otpora.

Program su podržali:
Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport
Evropska kulturna fondacija
Ministarstvo kulture RH
Program Evropske Unije Kultura 2007-2013

Program Galerije Nova i udruge WHW podržavaju:
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva
Zaklada Kultura nova

Program Galerije Nova suorganiziraju WHW i AGM