Što je meni naša borba dala?

prezentacija filma i razgovor s protagonistima, Galerija Nova, Teslina 7, Zagreb

10/06/2014 19h

Moderator: Jovica Lončar, BRID, (Zagreb)
Sudionici: Dragutin Varga, Itas, (Ivanec), Ivan Grošek, Jedinstvo, (Zagreb), Minja Saracco, Pirotehničari, (Karlovac), Tomislav Kiš, Novi sindikat, (Zagreb)

U kojoj mjeri je moguća samoorganizacija radnika u posrnulim i privatizacijom uništenim poduzećima? Koliki je angažman sindikata i nevladinih organizacija u protestu i pokušajima obrane poduzeća i radnih mjesta u uvjetima dramatičnog urušavanje sustava socijalne sigurnosti? Andreja Kulunčić od travnja 2014. radi u suradnji s Novim sindikatom na videu Što je meni naša borba dala? koji se sastoji od pet izjava o rezultatima zajedničkih borbi radnika za vlastita prava. Ideja vodillja jest pružiti uvid u procese borbe za radnička prava i što se njome dobiva, odnosno ustanoviti što se moglo učiniti drugačije u slučajevima kad ishod borbe nije bio pozitivan da bi ga se promijenilo.

Razgovorima sa sudionicima štrajkova i tajnikom Novog sindikata – jednog od najborbenijih sindikata u Hrvatskoj – želi se izvijestiti o pozitivnim mogućnostima borbe te informirati sve one koji se nalaze, ili bi se mogli naći, u situaciji da su im kao radnicima ugrožena osnovna prava.